Esiletõstetud postitus

Pärnu Tammsaare Lasteaia Rohelise Kooli põhimõtted

22. aprill 2022

Meedjas kajastatud


Ajakiri Lasteaed

Vikerkaare nädal Pärnu Tammsaare Lasteaias

Tammsaare lasteaed on liitunud Rohelise kooli programmiga, et toeta laste jätkusuutliku keskkonnateadlikku mõtteviisi läbi kaheteistkümne teema. Üheks meie selle õppeaasta  teemaks on „tervis ja heaolu“, mille raames viidi läbi juba traditsiooniks saanud „Vikerkaare nädal“.

 


Sellel nädalal on kõik lasteaia tegevused pühendatud südamenädalale. Kuna vikerkaares on palju erinevaid värve, siis lapsed riietuvad esmaspäevast reedeni antud päevale sobilikku värvi riietega (esmaspäev-punane, teisipäev-kollane, kolmapäev-roheline, neljapäev-oranž, reede-kirju).

Lasteaia üheks põhiväärtuseks on tervislikkus – tervislik eluviis, tasakaalustatud toitumine, liikumine, värskes õhus viibimine, positiivne eluhoiak ja mõtlemine. Sellega seonduvalt toetame laste ja nende perede tervist ning kujundame tervislikke toitumise ja liikumise harjumusi.

  

Nädala alguseks valmistasid lapsed õpetajate juhendamisel südamekujulised plakatid teemal: ,,Minu südamele on hea“. Näitus pandi üles lasteaia õuealal olevate paviljonide seintele, et lapsed saaksid koos vanematega pilte uudistada.

Kõikidel hommikutel toimus lasteaia saalis vana hea äraunustatud hommikuvõimlemine. Võimlemine osutus nii populaarseks, et ka hilisema tulemisega lapsed olid juba hommikul vara kohal.

Kolmäpäev oli hüppamise päev, kus meie vahvad liikumisõpetajad organiseerisid õuetegevusena hüppamist soodustavaid sportlikke tegevusi.

Lapsed valmistasid õpetajate juhendamisel erinevaid maitsvaid puu- ja juurvilja salateid ning said proovida mitmekülgseid tervislikke ampse. Kirjul päeval tehti rühmades vitamiinirohkeid smuutisi ja mahlasid. Lasteaia õuealal viidi läbi praktilisi õuesõppe tegevusi, kus otsiti vastavalt päeva värvile looduslikku materjali ning lapsed valmistasid nendest vahvaid tegelasi. Samas viisid rühmaõpetajad läbi lastele meeldivad naljakaid ja lustakaid liikumismänge.

 

 

Pääsukese rühma lapsed tutvumas vikerkaare nädalal meie värviliste köögiviljadega. Käimas on vahva poe mäng, kus ostja valis erinevat värvi aedvilju oma supi jaoks, nt porgandeid, kartulit, sibulat jne. Müüa ladus letile soovitud arvu köögivilu ja ostja pidi tasuma nõutud arvu käeplaksudega. Kõik pidi klappima. Ja siis otse potti!

 

Pöialpiosi rühma 2-3 aastased lapsed kollasel päeval sidrunit proovimas. No küll oli ikka hapu!

 

Pärnu Tammsaare Lasteaia õpetaja Eda Aljaste