Esiletõstetud postitus

Pärnu Tammsaare Lasteaia Rohelise Kooli põhimõtted

16. aprill 2021

Pöialpoisi


Vikerkaarenädal Pöialpoisi rühmas

 Vikerkaarenädal. Punane päev. Lapsed tulevad lasteaeda punastes riietes. Maitseme ja sööme punaseid juur- ja puuvilju. Arutame, et miks on punased viljad tervisele kasulikud. Räägime vereringest ja vaatame teemakohaseid videoid.

Hommikujooga.

Kuna on ka lähedase sõbra päev, siis lapsed joonistasid sõbrale kaardi, koos pühendusega.

P

U

N MOODUSTA TÄHTEDEST SÕNA

A

N

E

Mäng:" Otsi tool, kui ei leia istu sülle".

Kirj. pala: "Kuidas vikerkaar endale värvid sai". Loo käigus joonistab õpetaja pildi. Jutukäigus saavad lapsed teada kuidas tekkis vikerkaar. Joonistamine: laps joonistab viltpliiatsiga ümber väikese kujundi samasuguse nii, et kujund läheb järjest suuremaks. Maitseme kollaseid- ja oranže juur- ja puuvilju. Arvutamismäng: õpetaja viskab lapsele palli öeldes matemaatilise tehte, laps annab vastuse visates palli tagasi.

Lilla päev. Els tõi kodust sinilille. Maalimine: "Sinilill". Kirjuta sõnast sõnu: L I L L A. Maitseme lillat värvi puuvilju ja marju. Õues jooksumäng :"Püüa mind" (paarilised püüavad sõbra seljatagant kätte saada värvilise rätiku ja pärast paarilised vahetuvad), ja "Värvipott".

Roheline päev. Rohelise salati tegemine, lapsed ise lõiguvad materjali ja maitsetavad. Vaatlesime rohelisi puu- ja juurvilju. Lapsed leidsid, et rohelised on kõige paremad. Kirj. pala: Kuidas valgusfoori tuled tülli läksid". Peale loo kuulamist, hakkasid lapsed ise jutulõngakera veeretama ja juttu jutustama. Analüüsi ja väljendusoskuse arendamiseks kasutasime lausete lõpetamise kaarte.

Kirjuta sõnast sõnu: ROHELINE.

KIRJU PÄEV. Katse tegemine: "Vikerkaar" (vesi, majapidamispaber, vildikad). Laste soovil kirju koera tegemine.